Onver­doofd ritueel geslacht vlees verkrijgbaar op gemeen­tehuis: onac­cep­tabel


Nieuws­be­richt

25 februari 2024

In de bedrijfskantine van de gemeente Amersfoort wordt vlees aangeboden van dieren die zonder verdoving zijn geslacht. De Partij voor de Dieren vindt het onacceptabel dat de gemeente zich op deze manier mede schuldig maakt aan onnodig extra lijden van dieren. Dit ondanks onze aangenomen motie ‘Voorkom onnodig extra lijden van dieren’, die dit nu juist moest voorkomen.

De fractie van DENK diende mei 2023 een motie in om halal en koosjer vlees aan te bieden in de bedrijfskantine. Tot grote teleurstelling van onze fractie stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor. Daarop dienden wij onze motie in, die de voorwaarde van een Beter Leven keurmerk stelt aan de dierlijke producten die op het gemeentehuis worden verstrekt. Hierdoor wordt vlees van onverdoofd geslachte dieren uitgesloten.

Dierenartsen zijn het erover eens dat dierenwelzijn onaanvaardbaar wordt geschaad tijdens de onverdoofde rituele slacht. Met bezwaard gemoed dienden we onze motie in, want er bestaat geen diervriendelijke slacht. Maar we wilden het onnodige extra lijden van dieren voorkomen.

Nu blijkt uit een collegebericht dat de motie van DENK wordt uitgevoerd, maar onze motie niet. Daarom stelden we vragen aan het college.

Raadslid Natanja Vreugdenhil

Lees onze schriftelijke vragen

Lees ons nieuwsbericht over de motie ‘Voorkom onnodig extra lijden van dieren'

Gerelateerd nieuws

Waarom wij bij het referendum op 22 november JA stemmen

Als partijen in de Amersfoortse Gemeenteraad zijn we ons bewust van onze politieke verschillen. We hebben overtuigingen en di...

Lees verder

Ledenborrel Partij voor de Dieren Amersfoort

Lieve leden, We zitten alweer twee jaar in de coalitie in Amersfoort. Binnenkort start de campagne voor de Europese verkiezi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief