Stook­wijzer oranje of rood? Geen houtstook!


Nieuws­be­richt

30 mei 2024

Partij voor de Dieren wethouder Johnas van Lammeren komt met nieuw beleid rondom houtstook. Om houtrookoverlast tegen te gaan is het vanaf 1 oktober 2024 niet meer toegestaan om hout te stoken als de stookwijzer op oranje of rood staat. De stookwijzer maakt inzichtelijk wanneer houtstoken leidt tot de grootste overlast en gezondheidsrisico’s.

Deze maatregel gaat ervoor zorgen dat wij straks allemaal schonere lucht kunnen inademen, super belangrijk dus! Bij het stoken van hout komen allerlei stoffen vrij waaronder fijnstof en ultrafijnstof, je ziet het niet maar ademt het wel in. De luchtkwaliteit gaat er door achteruit terwijl schone lucht juist heel belangrijk is voor de natuur en onze gezondheid. Ook als je zelf geen houtkachel hebt kun je overlast ervaren door hout dat gestookt wordt, bijvoorbeeld als je buren een houtkachel hebben.

Om iedereen bewust te maken van de nieuwe regelgeving en de Stookwijzer start na de zomer de campagne ‘Hé buur, even geen vuur’. Door rekening te houden met elkaar en bewust om te gaan met hout stoken zorgen we samen voor een prettige leefruimte voor alle Amersfoorters.

Gerelateerd nieuws

Ledenborrel Partij voor de Dieren Amersfoort

Lieve leden, We zitten alweer twee jaar in de coalitie in Amersfoort. Binnenkort start de campagne voor de Europese verkiezi...

Lees verder

Natanja Vreugdenhil nieuwe fractievoorzitter Partij voor de Dieren in Amersfoort

Natanja Vreugdenhil is vanaf september de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Amersfoort. Zij volgt Chri...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief