Natanja Vreug­denhil nieuwe frac­tie­voor­zitter Partij voor de Dieren in Amers­foort


10 juli 2024

Natanja Vreugdenhil is vanaf september de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Amersfoort. Zij volgt Christian van Barneveld op, die actief blijft als raadslid. Het duo was na de verkiezingen in maart 2022 overeengekomen halverwege van taak te wisselen.

Van Barneveld: “Ik heb met veel plezier leiding gegeven aan de fractie en ik draag het stokje nu met het volste vertrouwen over aan Natanja. Op deze manier doen wij beide zo breed mogelijke politieke ervaring op. Ik verheug me erop om mij na het reces op het inhoudelijke raadswerk te kunnen focussen. Natanja haalde bij de verkiezingen meer voorkeursstemmen. Het doet recht aan de wens van de kiezers dat zij nu fractievoorzitter wordt.”

Groei

Als raadslid zette Natanja Vreugdenhil zich in voor dierenwelzijn en het beschermen en versterken van de natuur. “Daar blijf ik mij de komende jaren samen met de fractie keihard voor inzetten. Daarnaast kijk ik ernaar uit om als fractievoorzitter te mogen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de fractie. Ons doel is bij de volgende verkiezingen te verdubbelen. Christian en ik blijven ons daar samen voor inzetten.”

De Partij voor de Dieren kwam in 2022 met twee zetels nieuw binnen in de Amersfoortse gemeenteraad. Samen met Van Barneveld onderhandelde Vreugdenhil voor een ‘diepgroen en sociaal’ Amersfoorts coalitieakkoord. Met succes: Johnas van Lammeren, ervaren raadslid en fractievoorzitter van de partij in Amsterdam, werd benoemd als wethouder en is onder meer verantwoordelijk voor dierenwelzijn, duurzame leefomgeving en biodiversiteit.

Fotografie: Sabine Keijzer VB fotografie

Gerelateerd nieuws

Stookwijzer oranje of rood? Geen houtstook!

Partij voor de Dieren wethouder Johnas van Lammeren komt met nieuw beleid rondom houtstook. Om houtrookoverlast tegen te gaan...

Lees verder

Dierenbelang onderdeel van elke gemeentelijke beslissing Amersfoort

De gemeente Amersfoort gaat de belangen van dieren meewegen bij elke gemeentelijke beslissing. Daarmee is zij de eerste gemee...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief