Plan B Café: boek­be­spreking van “Onder de beesten, under­cover in de bio-industrie”


Zondag 8 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur

20 september 2023

In de bio-industrie vinden jaarlijks in Nederland 650 miljoen dieren de dood. Deze toch zeer omvangrijke operatie is zo goed als onzichtbaar in ons dagelijks leven. Daar is nu verandering in gekomen! In het boek ‘Onder de beesten, undercover in de bio-industrie’ doen Roel Binnendijk en Jeroen Siebelink, als undercover medewerkers, verslag over het leven in die bio-industrie.

Onverbloemd toont het boek hoe er met de dieren wordt omgegaan. In stallen, op veetransporten en in een groot slachthuis verzamelde Roel, met zijn verborgen camera, bewijzen van ernstige dierenmishandeling. Hij maakt hiermee, en met het boek, voor het publiek toegankelijk wat verborgen had moeten blijven. Deze bijeenkomst is niet alleen bestemd voor leden van de Partij voor de Dieren. Iedereen is welkom om zich een beeld te vormen over de intensieve veehouderij, en de verstrekkende gevolgen ervan.

Roel Binnendijk is criminoloog en schrijver, hij en Jeroen Siebelink gingen drie jaar lang undercover aan de slag in de bio-industrie om met eigen ogen te zien hoe het er daar aan toe gaat. Met beelden en verhalen nemen zijn ons mee in een wereld die zo lang gesloten is gebleven. Op 8 oktober a.s. is Roel onze gast in het Plan B Café.

Het programma is als volgt:
13.30 uur – 14.00 uur: inloop en ontvangst.
14.00 uur – 15.00 uur: Roel Binnendijk wordt geïnterviewd door ons raadslid Natanja Vreugdenhil en doet zijn verhaal
15.00 uur – 15.15 uur: Pauze.
15.15 uur – 16.15 uur: Gelegenheid om vragen te stellen en voor een interactieve discussie.
16.15 uur – 16.45 uur: Signeersessie
De toegang is gratis!
Er is veel gelegenheid om vragen te stellen, zo hopen we er een actieve bijeenkomst van te maken.

De praktische informatie:
Datum 8 oktober 2023 vanaf 13.30 uur tot plusminus 17.00 uur
Locatie begane grond (machinekamer) van Parkhuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 151, 3816 AJ Amersfoort. Deze locatie is toegankelijk per rolstoel.

Omdat de ruimte beperkt is, en om te weten hoeveel mensen er komen, is aanmelden verplicht.

Gerelateerd nieuws

Veestallen in Amersfoort gecontroleerd op brandveiligheid

AMERSFOORT De afgelopen tijd zijn achttien veestallen in Amersfoort door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gecontroleerd op b...

Lees verder

Groot succes: verbod op pijnlijke weerhaken in Amersfoort

Amersfoort is de eerste gemeente in Nederland waar het gebruik van weerhaken door hengelaars vanaf januari verboden is. Dit i...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief