Lijst­trek­kers­debat Hoogland


‘Iedere Amersfoorter heeft recht op groen op loopafstand en ruimte waar kinderen kunnen spelen.‘

Lijsttrekker Christian van Barneveld van de Partij voor de Dieren ging donderdag in de St. Martinuskerk in debat over bouwen in het groen. Het allereerste verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart ging over Hooglandse onderwerpen en werd georganiseerd door Dorpsbelang Hoogland.

De Partij voor de Dieren wil niet bouwen in Hoogland-West omdat dat een belangrijke groene long is voor Amersfoort. Het is wel heel belangrijk dat we woningen bouwen, maar dan in stedelijk gebied en bij voorkeur op plekken die al versteend zijn. Bouwen voor senioren is belangrijk, zodat ouderen beter naar hun wens kunnen wonen en er woningen vrijkomen voor jongeren. Ook willen we ons er sterk voor maken dat Amersfoortse jongeren weer een kans krijgen op een woning.

Christian van Barneveld: “Als we bouwen, willen we groen bouwen. Dat is hard nodig om de stad leefbaar te houden, want door de opwarming van de aarde worden de zomers steeds heter. Een groene leefomgeving is beter bestand tegen hittestress en maakt wonen prettig. Iedere Amersfoorter heeft recht op groen op loopafstand en ruimte waar kinderen kunnen spelen. Per inwoner willen we zorgen voor minimaal 50 m² natuur.

Goed voor de gezondheid van mensen, voor de soortenrijkdom en om te zorgen voor meer leefgebied voor de dieren in onze stad.”