Elleke Draaisma


Nr. 12 Partij voor de Dieren Amers­foort

‘Een prachtige stad met alle voorzieningen bij de hand en tegelijk mooie parken en bosgebieden die nooit ver weg zijn. Ik hou van wandelen in de natuur en van rommelen in de tuin om deze steeds weer wat aantrekkelijker te maken voor bijen, hommels, vlinders, vogels, egels en kikkers. We hebben zelfs al eens twee eenden en een uil op bezoek gehad.

Toen de Partij voor de Dieren in 2006 mee deed aan de Tweede Kamerverkiezingen, kwam ik bij het lezen van het verkiezingsprogramma tot de ontdekking dat ik dit helemaal aansloot bij mijn idealen. Velen zullen dit herkennen. Toen de fractie op zoek ging naar beleidsmedewerkers om de kersverse Tweede Kamerleden inhoudelijk te ondersteunen, heb ik direct gesolliciteerd. Dit voelde als thuiskomen. Het geeft zoveel voldoening om je iedere dag weer in te zetten voor de speerpunten van de partij!

Ik ben heel blij dat de PvdD nu ook meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Het is tijd voor een donkergroene haas in de marathon die vol inzet op een groener, socialer en diervriendelijker Amersfoort. Die niet zwicht voor andere belangen. Als je kijkt naar de grote problemen waar we voor staan op het gebied van klimaat en biodiversiteit, kunnen we het ons niet veroorloven om nog langer kleine stapjes te zetten. En al helemaal niet om te kiezen voor oplossingen die misschien groen lijken, maar ons uiteindelijk verder van huis brengen, zoals biomassa. Onder invloed van de Partij voor de Dieren hoop ik tot slot dat er snel een wethouder dierenwelzijn komt die in alle plannen en besluiten rekening houdt met de gevolgen voor dieren.’